Jubileumsparken

 

En mötesplats för alla där staden möter vattnet

I Jubileumsparken och i resten av Frihamnen händer det mycket under lång tid. Planen är att hela området ska bli en inkluderande, grön och dynamisk del av innerstaden. Genom Jubileumsparken kan visionen och drömmarna ta plats redan nu genom att vi testar olika saker och aktiviteter innan den permanenta parken börjar byggas 2019.

När Göteborg fyller 400 år 2021 kommer en första etapp vara klar. Därefter ska parken fortsätta att utvecklas under många år med hjälp av göteborgarna. Tillsammans, steg för steg, skapar vi Jubileumsparken – en mötesplats för alla där staden möter vattnet.

 

Välkommen att besöka den framväxande Jubileumsparken! 

Här finns redan idag en bastu, en sötvattenbassäng i anslutning till älven, en litet saltvattensbad, seglarskola, simskola, ett vattenkonstverk som också är en lekplats, en roller derby-bana, odling med mera. Du hittar information om öppettider och alla aktiviteter i menyn till vänster.

 

 

Ny del i Jubileumsparken invigd  – se filmen från hösten 2018!

 

 

 

 

 


Jubileumsparken vann Sienapriset 2018!
Sienapriset har delats ut sedan 1987 för att främja god utemiljö och tilldelas ett objekt och dess arkitekt.  Juryn för Sienapriset utses av Sveriges Arkitekters Akademi för landskapsarkitektur.

 

 

 

Jubileumsparken är ett resultat av göteborgarnas önskemål inför Göteborgs 400-årsjubileum år 2021 och inför byggandet av Älvstaden. I medborgardialoger blev det tydligt att många vill ha grönområden och komma närmare vattnet. Jubileumsparken kan uppfylla båda önskemålen.